piątek, 10 maja 2013

Jarski stroganoff z czerwoną fasolką

Jarski stroganoff z czerwoną fasolką

Porcje: 1
Dzieci: Po 2 -3 r.ż 
Uwagi: Bardzo smaczna potrawa. Można serwować z kaszą , ryżem, bagietką. 

Składniki:

- Cebula - 1/2 średniej szt
- Pieczarki - ok. 100 g 
- Czerwona papryka - 1/2 średniej szt.
- Fasolka czerwona z puszki - 1/2 puszki
- Mała puszka koncentratu pomidorowego - 1/2 szt.
- Słodka papryka - 1 łyżeczka
- sól
- pieprz
- Mąka kukurydziana - 1 łyżka
- Natka pietruszki (szczypiorek) - 2 łyżki posiekanej
- Oliwa - 1 łyżeczka
- Margaryna - 1 łyżeczka

Wykonanie:

1. Posiekać drobno cebulkę, pieczarki, paprykę.

2. Na patelni rozgrzać olej z margaryną (masłem), zeszklić cebulkę, dodać pieczarki. Następnie czerwoną paprykę gdy pieczarki trochę się podsmażą i zaczną puszczać wodę.

3. Gdy papryka zmięknie oprószyć wszystko mąką kukurydzianą, zamieszać dokładnie i dodać wody na sos (ok 0,5 szkl). Dodać następnie koncentrat , fasolkę,  sól i pieprz do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz