niedziela, 7 kwietnia 2013

Brązowy ryż z fasolką szparagową i czosnkiem

Brązowy ryż z fasolką szparagową i czosnkiem

Porcje:
Dzieci: Sugerowałabym od 1,5 roku 
Uwagi: Jako dodatki do potrawy sugeruję odrobinę sosu tatarskiego i surówkę np. meksykańską. Danie wydaje się być proste i zwyczajne ale bardzo smaczne i wartościowe.

Składniki:
- Brązowy ryż - 100g (1 torebka)
- Fasolka szparagowa zielona mrożona - 400 g 
- Czosnek - 4 spore ząbki
- Cebula - 1 średnia
- Szczypiorek - 4 łyżki
- Natka pietruszki - 4 łyżki
- Oliwa - 1 łyżka
- Masło lub margaryna - 1 łyżeczka
- Sos sojowy - 1 łyżka
- Vegeta Natural - do smaku
- Sól, pieprz - do smaku 
- Miód - 1 łyżeczka 

Wykonanie:
1. Ugotuj ryż. 
2. W międzyczasie ugotuj - najlepiej na parze-  fasolkę.
3. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę i zeszklij ją. Dodaj ugotowaną fasolkę oraz resztę składników za wyjątkiem szczypiorku i natki. Chwilę podgrzewaj. 
4. Wymieszaj z ryżem oraz zieleniną.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz