Jarski stroganoff z czerwoną fasolką
Porcje: 1
Dzieci: Po 2 -3 r.ż
Uwagi: Bardzo smaczna potrawa. Można serwować z kaszą , ryżem, bagietką.
Składniki:
- Cebula - 1/2 średniej szt
- Pieczarki - ok. 100 g
- Czerwona papryka - 1/2 średniej szt.
- Fasolka czerwona z puszki - 1/2 puszki
- Mała puszka koncentratu pomidorowego - 1/2 szt.
- Słodka papryka - 1 łyżeczka
- sól
- pieprz
- Mąka kukurydziana - 1 łyżka
- Natka pietruszki (szczypiorek) - 2 łyżki posiekanej
- Oliwa - 1 łyżeczka
- Margaryna - 1 łyżeczka
Wykonanie:
1. Posiekać drobno cebulkę, pieczarki, paprykę.
2. Na patelni rozgrzać olej z margaryną (masłem), zeszklić cebulkę, dodać pieczarki. Następnie czerwoną paprykę gdy pieczarki trochę się podsmażą i zaczną puszczać wodę.
3. Gdy papryka zmięknie oprószyć wszystko mąką kukurydzianą, zamieszać dokładnie i dodać wody na sos (ok 0,5 szkl). Dodać następnie koncentrat , fasolkę, sól i pieprz do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz